Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Sunday, October 25, 2009

EGM PAS : PAS diperlukan sebagai PENEGUR KERAJAAN

APABILA HASSAN ALI MENGKRITIK PAKATAN SECARA TERBUKA BELIAU DIHENTAM KIRI-KANAN, ATAS BAWAH, LUAR DALAM. PEMIMPIN PAS, PKR DAN DAP PAKAT-PAKAT HENTAM HASSAN ALI. KATANYA KENAPA TAK GUNA SALURAN DALAM KETIKA MESYUARAT EXCO.APABILA NIK AZIZ MENGKRITIK KEPIMPINAN PAS MELALUI BLOGNYA BOLEH PULAK KENAPA TIDAK DIBAWA DALAM MAJLIS SYURA. ADAKAH KERANA NIK AZIZ LEBIH MULIA DARIPADA HASSAN ALI.


APA NAK JADI KEPADA POLITIK PAS YANG SUNGGUH MELIHATKAN KEJAHILAN BERPOLITIK UMAT ISLAM YANG DIKATAKAN TERBAIK OLEH MEREKA SENDIRI. HJ HADI SELAKU PRESIDEN PARTI MENGHORMATI NIK AZIZ TETAPI NIK AZIZ TAK PERNAH NAMPAK HORMAT KEPADA HJ HADI. MUNGKIN KERANA MAJORITI PEMIMPIN PAS DAN KUMPULAN ERDOGAN TEWAS DALAM MUKTAMAR PAS YANG LEPAS.
NAMPAK JELAS SEKALI NIK AZIZ MEMPUNYAI PERASAAN DENDAM KESUMAT YANG TIDAK AKAN TERPADAM SEBAGAIMANA NIK AZIZ TIDAK MEMAAFKAN UMNO. AKU YAKIN NIK AZIZ JUGA TIDAK AKAN MEMAAFKAN HJ HADI DAN NASARUDIN KERANA IDEA KERAJAAN PERPADUAN.


INI KAH SIFAT SEBENAR SEORANG ULAMA???? MUNGKIN KERANA ITU SUDAH ADA DESAKKAN UNTUK MENURUNKAN NIK AZIZ ATAU SEMEMANGNYA PENASIHAT KIRI-KANAN NIK AZIZ MEMERANGKAP NIK AZIZ SUPAYA AKHIRNYA NIK AZIZ PERLU BERUNDUR DAN DIGANTIKAN DENGAN PEMIMPIN YANG PRO ANWAR. MUNGKIN KAH????
HJ HADI DAN PEMIMPIN PAS SEDERHANA TERUSKAN PERJUANGAN DAN BERSERAH PADA ALLAH INSYALLAH YANG BENAR AKAN MENANG YANG BATIL  AKAN TEWAS. AKU YAKIN PAS ADA KEKUATAN WALAUPUN TIDAK BERSAMA PKR DAN DAP. PAS SANGAT DIPERLUKAN DALAM POLITIK MALAYSIA SEBAGAI PENEGUR KEPADA KERAJAAN DAN TIDAK MUSTAHIL SUATU HARI PAS AKAN MEMIMPIN MALAYSIA.

Komen dari artikel yang lepas :


AbgTuah October 25, 2009 6:51 PM  
SALAM.. DI HARAPKAN PAS MASIH BOLEH DISELAMATKAN.. PAS PARTI KEDUA YANG AKU SAYANG.. TAPI KALAU DAH BERULAT SANGAT HANCUS LAGI BAIK..HEHEHE
Media Cyber October 25, 2009 7:40 PM  
PAS sebenar adalah pelengkap bagi kerajaan PUSAT. tanpa PAS siapa nak tegur kerajaan Pusat? Harapkan PKR DAP? Lebih baik harapkan NGO. Tapi PAS kini berdepan dengan terlalu banyak masalah. Tiada kesepakatan pemimpin dalam parti. Nik Aziz terlalu degil untuk menerima pandangan yang lain. Adalah baik jikalau PAS terus hancur kalau berkekalan bermasalah seperti ini. Selagi Nik Aziz tidak berundur, selagi itu PAS akan bergolak disebabkan oleh Firaunjis tu.


petikan komen di blog mso :


Tok ayah Su said...
salam hormat! sejak tercatatnya keputusan pemilihan kepimpinan dalam muktamar yang lepas,saya perhatikan seolah telah terdetik rasa terpendam dan terdendam dihati kepada sesetengah pehak, satu demi satu siri perang dingin ditonjolkan,yang ketara dalam prk manek urai sehinggakan ada diantaranya tidak dibenarkan datang untuk membantu berkempen begitu juga dibagan pinang ada diantaranya memberi komitmen yang dingin,malah dalam majlis ijtima' dihulu Terengganu baru baru ini ada yang tidak sudi datang untuk berceramah walaupun poster telah mengistiharkan kepada umum pemimpin tertentu yang sepatutunya hadir akan tetapi hanya yang datang wakilnya sahaja yang dihantar ganti. samada ada sedar atau tidak jawapannya retak rentak ini adalah satu cabaran yang perlu ditatang bagaikan minyak yang penuh didulang atau seperti menarik rambut dalam tepung....yang penting selamatkan PAS FOR ALL,fikir fikir kan !

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP