Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Saturday, October 10, 2009

Bagan Pinang : Puluhan RIBU mendengar Pidato AnWAR

Kumbang mendengar ceramah serta kempen Wan Azizah dan Anwar Ibrahim tak mendapat sambutan yang menggalakkan daripada penduduk Bagan Pinang ini dibuktikan dengan khalayak paling ramai yang berjaya dikumpul Anwar Ibrahim hanya sekadar 300 orang dan ada ceramah hari ini serta semalam hanya dapat berjaya mengumpul 100 orang.Perkara ini ternyata amat mengecewakan PAS kerana menganggap Anwar dapat menarik ramai pengundi untuk mendengar ceramah beliau tetapi ternyata apa yang mereka harapkan adalah berlaku sebaliknya.

Persoalannya, kenapa Anwar seperti sengaja ingin berkempen pada penghujung kempen dan berlagak seperti wira apabila dikatakan rakyat Bagan Pinang dikatakan sudah muak mendengar ceramah politik dan retorik penipuan Anwar Ibrahim serta sudah membuat keputusan apa yang akan mereka undi esok.

Mungkin inilah titik tolak untuk PAS menilai apa sumbangan Anwar kepada parti PAS dan penyokong Komplot Pembangkang jika PAS kalah di Bagan Pinang. Apabila Anwar sibuk melayan dan membodek rakan-rakannya di Amerika sementara PAS berpeluh melawan populariti Isa Samad.

Kekalahan PAS esok di Bagan Pinang mungkin akan membawa satu paradigma baru politik Malaysia apabila PAS sendiri sudah merasakan faktor Anwar tidak mampu membawa kemenangan kepada mereka.Hanya menang 65 undi di Bagan Pinang dan mungkin kekalahan esok. PAS akan kenal siapa kawan dan siapa lawan!

Sumber @ http://analisisringan.blogspot.com/2009/10/nizar-oii-kempen-anwar-tak-dapat.html

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

1 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP