Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Wednesday, July 8, 2009

Manoharan tuntut bukan melayu diberi status BUMIPUTERA

Twitter terkini dari @Khairykj : Science and Maths back in BM in 2012 also fro vernacular schools back in mother tongue.

UtusanOnline : Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M. Manoharan menuntut kerajaan supaya memberikan taraf bumiputera kepada bukan Melayu di negara ini.

Tuntutan itu dibuat kerana beliau mendakwa kaum bukan Melayu seolah-olah diasingkan sebagai warga negara termasuk hak-hak mereka dalam perkara tertentu.

Malah, tuntutan itu katanya akan merealisasikan konsep '1Malaysia' yang dibawa oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Saya minta Perdana Menteri memberikan status bumiputera kepada kaum bukan Melayu yang lahir selepas 31 Ogos 1957.

"Dengan memberikan status yang sama seperti orang Melayu, ia dilihat dapat mewujudkan kesamarataan hak dan keadilan di kalangan rakyat di negara ini," katanya ketika selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

KOMEN : HAK BUMIPUTERA HANYA 30% PUN TAK TERCAPAI BUKAN BUMIPUTERA 70%. KEGAGALAN PEMIMPIN INDIA MEMBANGUNKAN MASYARAKAT INDIA TETAPI POLISI DISALAHKAN. MANA PERGI PEMIMPIN INDIA DALAM BN YANG DIAM SAHAJA DAN BIARKAN PEMIMPIN PEMBANGKANG INDIA BERMAHARAJALELA. KENAPA TAKUT KENA GANYANG DENGAN KAUM SENDIRI KE??? BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LAH!!!! ...TU LAH ORANG KATA APA GUNA KUASA PAK SAMY SEHINGGA 10 PENGGAL TAPI.....

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP