Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Friday, November 6, 2009

NIZAR TERKINI : SIAPA DI BELAKANG AZIZ BARI YANG DESAK HJ HADI BERUNDUR??

Kepemimpinan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dianggap sangat lesu sehingga beliau boleh diumpamakan "Pak Lah versi PAS", kata ahli akademik Prof Dr Abdul Aziz Bari hari ini.

Pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa (UIA) itu menambah, oleh itu Abdul Hadi dianggap "beban" parti itu untuk terus mengembangkan pengaruhnya dan memainkan peranan lebih besar dalam “politik baru” Pakatan Rakyat.



Dr Abdul Aziz juga berkata, walaupun pada 1980-an dan 1990-an tokoh agama itu berpengaruh luas khususnya melalui pidato tetapi kini presiden PAS itu kini "sudah hilang stim".

Dalam wawancara dengan Malaysiakini hari ini, pakar undang-undang perlembagaan itu mendakwa, kegagalan Abdul Hadi bertindak sebagai "tokoh nombor satu" diburukkan lagi oleh peranan pemimpin lain seperti Nasharuddin dan setiausaha agung Datuk Mustafa Ali.

Beliau juga mendakwa, Abdul Hadi tidak lagi mempunyai ciri seorang pemimpin dalam senario politik baru, hubungan awamnya pula tidak baik dan gagal berfungsi sebagai ideolog atau peneraju utama yang menjelaskan wawasan parti seperti "PAS untuk semua" dan "negara berkebajikan".

"Semua orang tahu (kelemahan ini), tetapi siapa berani cakap dalam parti yang tema wala'-nya (kesetiaannya) cukup kuat," katanya.

Sumber @ http://www.malaysiakini.com/news/116805

KOMEN : SIAPALAH BELAKANG MAMAT NI. MEREKA GAGAL GUNA NIK AZIZ SEKARANG MEREKA GUNA AZIZ BARI PULAK DAH. SIAPA AZIZ BARI PRESIDEN PARTI, TIMBALAN PRESIDEN ATAU NAIB PRESIDEN??? MAMPUS LAH PAS KALAU TERPENGARUH DENGAN CAKAP-CAKAP ORANG LUAR PARTI. SEMALAM MAMAT NI JATUHKAN HASSAN ALI, HARI INI HJ HADI BESOK LUSA MUNGKIN AZIZ BARI KATA PAS DAH TAK RELEVEN BAIK BUBUR JOIN PKR..... TAK MUSTAHIL.  MAMAT NI TENGAH GALI LUMBANG SENDIRI KE???


IKLAN : KAMI ingin berkongsi link hebat ini. Hanya Klik boleh dapat Wang! @ Dapat Wang Segera 

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

11 comments:

Rantong November 6, 2009 at 7:28 PM  

Hj. Hadi should not step down. The person should step down is Nik Aziz.
_______________________
View Profile: Rantong™

sisibukit November 6, 2009 at 8:33 PM  

Moga-moga ALLAH s.w.t menenyelamatkan Parti Islam Se Malaysia.Melihat cara Dr Aziz Bari,beliau bukanlah ahli akademik yang berkualiti.Harapan kita mereka yang dibelakang Dr Aziz Bari akan diketahui nanti.InsyaAllah.

Anonymous,  November 6, 2009 at 8:55 PM  

azizi bari tu sembang je lebih. bukan tau apa pun.kalau dia pandai malaysia ni lama dah jadi negara maju...ini lah phd malaysia...kualiti mmg xde la...memalukan negara

Anonymous,  November 6, 2009 at 8:57 PM  

jgn layan aziz bari tu...mangkuk ayun...siapa la mamat ni yg kita nak dengarkan sgt ckp dia...budak2 sekolah atau org kg boleh la ditipunya

Anonymous,  November 6, 2009 at 9:03 PM  

mamat aziz ni kalau dlm strategic management dipanggil virus mouth...better jgn layan...boikot ke si sabotaj ni

Anonymous,  November 6, 2009 at 10:29 PM  

memang betul pun kata Prof Abd Aziz tuh, Hadi tak layak lagi sebagai Presiden PAS. Timbulkan banyak masalah sejak kemukakan gagasan UG.

Apatah lagi dibelakangnya Mustafa Ali.

Memang Hadi pemimpin yg hanya pandai bercakap tapi lemah dan lembab macam Pak Lah jugak.

Mungkin sama dengan pembikin blog ini yg membela pemimpin yg lemah.

Anonymous,  November 6, 2009 at 10:46 PM  

isu ZUG dah tutup oleh hadi sendiri. nape masih t?

siapa yg masih hidupkan isu ni kalau bukan puak2 pkr termasuklah aziz ni sendiri

UG dah tutup paham!! dah tutup!! tak paham?? nak lempang!!

orangkampung November 6, 2009 at 11:12 PM  

Aziz Bari ke Aziz Pari atau nak cantik lagi nama tu...Ajis Barua Nua.....sedap nama ni.

Nizar kolopei kulup....potong jangan tak potong

Anonymous,  November 6, 2009 at 11:34 PM  

salam...
nak tanya, korang kenal sgt ke aziz bari ni? dok attack dia tak tntu pasal. Aziz Bari dah lama tlibat dalam apa2 perbincngn berkenaan politik dn perundangn terutama dalam majlis2 ilmiah pas. sbgai contoh dlm isu negara islam, hukum syariah (hudud), undang2 poltik terutama dlm kempen2 pilihnraya. tak caya gi bukak balik harakah, suara keadilan tahun 1998-sekarang. Itupun kalo korang membacalah. Aziz bari bnyak keluar pendapat politik dan nasihat (bagaimana perlaksanaan hudud ketika pas kelantan nak gazetkan n kuasa2 kerajaan negeri n persekutuan atas undang2 syariah) yg kebanykan pendapatnya memihak parti pas. Salah seorang pengulas politik n ekonomi yg setanding dia prof Jomo. Takkan tiba2 dia kritik pas terus korang kutuk dia padahal sebelum ni dia bnyak puji Pas (boleh jadi sebagai penasihat Pas secara tak rasmi dari segi undang2 n politik). Ketika dulu orang bnyak attack Pas sebab Pas parti kg la, tak membangunla, Aziz Bari kadang2 aku tgk jadi jurucakap Pas (padahal bnyak ahli pas yg belajar tinggi2, blaja undang2 tapi tak boleh ckp macam dia). Ketika org lain terutama pemerhati politik pangkt Dr bnyak mengampu KERAjaan sekular BN, Aziz Bari bagi statement cukup baik. Dia cakap apa yang dia ada n tahu. Dulu masa Barisan Alternatif (BA) wujud, BA perkenalkan bajet diorg, Aziz Bari ulas dgn baik. bagaimana cara diorg boleh laksanakan itu ini. Macam2 dia bagi idea. Idea dari sudut ilmiah and praktika dan bukan sekadar borak kosong. Dia ckp based on PhD dia. AKu nasihat korang, baik korang cari sumber yg betul sblum korang main attack jer. AKu bukan la peminat Aziz Bari or tak suka Tok Guru AYah Cik. Tapi pndangan dan idea dia mesti kita hormat walaupun berlainan pendapat. Gi balik, bukak Harakah lama2 tu, tak pun suara keadilan, tak pun kalo ada simpan akhbar Ekslusif.Bnyak pndangan dia yang pro Pas dan pembangkang. Asyik kene puji je kita, sekali skala kene la trima kritikan skit... jgn jadik cam Umno tu asyik nak diampu jer...

Salam....

Anonymous,  November 7, 2009 at 12:00 AM  

dah brapa banyak aziz bari ni telan duit nuar. sure berpuluh juta dia dpt upah nih.

npknya badut2 nuar dlm pas dah menunjukkan taringnya. deperate sangat kah, ooo...bos hang nuar nak masuk mahkamah kes liwat yaaa.

ko jgn memain dgn TGHH, dia tu harimau lapar, ko jgn berani2 nak buatkan dia marah.

sekali dia marah esokk, aziz kemana ...bari kemana...nik aziz, husam semua terpelanting, mencicit masuk pkr dan dap.

ko ckp dgn aziz bari tu, kalu stakat ckp cam tu belum bleh lagi buat TGHH marah, kene usaha kuat lg.

grassrote PAS tak terusik pun, tak gelisah mana pun. yg gelisah tak tentu arah yg terima arahan hari2 adalah geng2 erdogann.

ye lahhh...duit cenkeram dah dpt, keje tak jlnnnn... tentu la kene bambu.

arshad

Anonymous,  November 7, 2009 at 6:36 AM  

Salam,

Katakanlah benar, walaupun pahit. Itu mungkin pegangan Dr. Aziz Bari.

Saya sudah lama membaca tulisannya. Dr. Aziz buat 'homework' sebelum menulis.

Sebelum ini, beliau banyk memberi kredit kepada PR. Apabila ada tulisannya kena batang hidung orang tertentu, kita cepat melenting.

Ingatlah, tiada manusia yang sempurna.

Dr. Aziz menulis untuk kita muhasabah dan menilai kembali kepemimpinan sedia ada.

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP