Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Saturday, November 14, 2009

NIZAR TERKINI : HADIAH HAJI ATAU JAMBATAN MANA YANG LEBIH BAIK??

Sehari dua ini gencar berita kononya Tok Guru dikaitkan dengan pergi haji dengan hadiah atau sponsor dari syarikat atau individu tertentu sehingga Tok Guru mengambil keputusan yang saya kira paling tepat dengan membatalkan pemergian itu walaupun tidak ada siapa yang berhak menghalangnya seperti yang sipertahankan oleh banyak pihak termasuklah PAS Kelantan.

Alangkah mulianya memberi hadiah sehingga orang boleh pergi menunaikan haji apa lagi dia adalah Tok Guru yang kita sayangi. Namun sebaliknya berlainan pula dengan hadiah di Perak.

Pemberian hadiah kepada Kementerian Pendidikan/Pejabat Pendidikan Daerah dalam bentuk jambatan di SK Kuala Depang Kamp-ar perak oleh sebuah syarikat yang telah dapat dikesan namanya adalah pemberian hadiah yang nampak mulia tapi jelas berunsurkan rasuah dan berkempentingan dalam kementerian itu.

Tambahan pula pemberian hadiah itu walaupun bernama jambatan bagi saya semacam satu perangkap maut dan terbukti telah mengorbankan 3 pelajar India di perak yang kita sama-sama tangisi pemergiannya.

Bayangkan jambatan yang dihadiahkan dikatakan layak untuk digunakan untuk pelajar menyeberang seramai 6 orang dalam satu-satu masa sedangkan pelajar yang terlibat dengan kem 1Malaysia itu hampir 300 orang.Bukankah ini perangkap maut ? Dua minggu sudah siap sudah runtuh dan mengorban nyawa.

Demikianlah BN apa yang dibuat semuanya baik walaupun memangsakan rakyatnya sendiri, namun kalau yang dilakukan oleh pakatan Rakyat dan PAS termasuk ada yang rela hati menaja Tok Guru pergi haji dengan ikhlas tanpa apa-apa kepentingan jadi salah dan sengaja diperbesar-besarkan.

Sumber @ http://idhamlim.blogspot.com/2009/11/antara-hadiah-pergi-haji-di-kelantan.html


KOMEN : HADIAH HAJI UNTUK PEMIMPIN SECARA PERIBADI DAN HADIAH JAMBATAN UNTUK DIGUNAKAN UNTUK ORANG SERAMAI. TOLONG LAH PAS .... PAS NI BAWA TOPI AGAMA ISLAM JADI BILA BERLAKU SALAH LAKU JANGAN DIBANDINGKAN DENGAN SALAH LAKU ORANG LAIN. TAK KAN LAH BILA ORANG LAIN BUAT SALAH MAKAN PAS PUN BOLEH BUAT KESALAHAN YANG SAMA. TAK ABIS FIKIR LAH AKU ...

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

1 comments:

mohammad azren fooldog PH yg bahalol November 14, 2009 at 2:16 PM  

Perhatian kepada penduduk Manek Urai....

Anda semua jangan gunakan jambatan hadiah dari Kerajaan Pusat bila siap kelak nanti. Dikhuatiri akan roboh bila semua kenderaan melalui jambatan tersebut.....

Anda semua disarankan menggunakan perkhidmatan sampan atau bot untuk menyeberang sungai nanti. Sayangi la nyawa anda dari jambatan hadiah Kerajaan Pusat. Sekian, terima kasih....

PAS 4 all = Israel 4 all = Piss 2 all

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP