Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Saturday, September 5, 2009

INDONESIA : Malaysia tetap membantu walaupun teruk kena HENTAM

A group of 30 volunteers comprising Malaysian medical students from several universities have been deployed to Indonesia to provide assistance to victims of the powerful earthquake that hit West Java on Thursday.


Youth and Sports Minister Datuk Ahmad Shabery Cheek said the voluntary group was initiated by overseas Umno club in collaboration with the Malaysian Students’ Department in Indonesia and the Malaysian Embassy in Jakarta. Indonesian authorities said the 7.3 magnitude quake killed over 60 people, injured 400 others and destroyed 87,000 homes.

Ahmad Shabery said the team, headed by Malaysian Students’ Department director in Indonesia, Dr Junaidi Abu Bakar, would be moving into the disaster area Saturday.

“They will provide food and clothing as well as meals for the breaking of fast. They will also look into other assistance which can be provided to the victims,” Ahmad Shabery said in a statement.

Ahmad Shabery, who is overseas Umno club chairman, said the programme would also expose the students to voluntary works in times of disaster. - thestar

Sekumpulan 30sukarelawan terdiri daripada pelajar perubatan Malaysia yang menuntut di beberapa universiti di Indonesia telah digerakkan bagi membantu mangsa gempa bumi di pulau Jawa, Rabu lepas yang setakat ini mengorbankan lebih 60 orang dan mencederakan 400 yang lain.

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ahmad Shabery Cheek berkata, penubuhan pasukan sukarelawan itu atas inisiatif Kelab UMNO Luar Negara dengan kerjasama Jabatan Penuntut Malaysia di Indonesia dan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta.

Beliau berkata, pasukan itu diketuai oleh Pengarah Jabatan Penuntut Malaysia di Indonesia, Dr. Junaidi Abu Bakar telah membuat persiapan kelengkapan serta barangan dan telah mula bergerak ke kawasan bencana itu di Pengalengan Jawa barat hari ini.

Mangsa akan diberikan bantuan makanan dan pakaian serta disediakan juadah berbuka puasa di kawasan terbabit selain membuat tinjauan dan penelitian bagi menentukan bantuan selanjutnya yang boleh dihulurkan kepada mangsa, kata Ahmad Shabery yang juga Pengerusi Kelab UMNO Luar Negara.
Menurut pihak berkuasa Indonesia gempa bumi sekuat 7.3 pada skala Richter itu memusnahkan lebih 87,000 buah rumah - Utusan

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP