Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Tuesday, August 18, 2009

KUASA POLITIK BARU DI MALAYSIA

Kempen Kibar Jalur Gemilang


(Dapatkan Penawar Selsema Babi dengan harga promosi) INTERNET yang dipromosi awalnya oleh CHEDET telah merubah lanskap politik NEGARAKU MALAYSIA. INTERNET sudah tidak asing dalam dunia politik MALAYSIA dengan menjadikan BLOG sebagai medium alternatif pada awalnya untuk menyaingi Surat khabar dan Tabloid samada dari parti pemerintah atau parti pembangkang.

Pada PRU12, BLOG telah menjadi medium terpenting kepada parti pembangkang untuk berkomunikasi dengan rakyat yang majoritinya sudah faham apa itu INTERNET. Pengaruhnya bukan sahaja di bandar malah sampai ke Felda dan Kampung. BLOG yang menulis artikel yang sensasi akan diPRINT dan diedar-edarkan kepada orang kampung dan felda yang tiada kemudahan INTERNET.

Sekarang BLOG bukan sahaja digunakan oleh PAKATAN tetapi juga oleh BARISAN. Ada juga ADUN dan MP yang mengupah BLOGGER profesional untuk menjadi juru bicara. Tetapi ramai juga yang masih tak ikut TREND masih di DALAM GELAS melihat tapi tak buat apa-apa.


Dunia INTERNET sudah masuk fasa yang semakin hebat. Katanya BLOG pun dah semakin ketinggalan zaman. Sekarang orang bercerita tentang TWITTER dan FACEBOOK.

Kalau dulu ADUN dan MP yang tiada BLOG dikira ketinggalan zaman tapi tak lama lagi siapa yang tiada BLOG, TWITTER dan FACEBOOK memang termasuk dalam golongan AHLI POLITIK ZAMAN BATU...TAK GITU????

Cuma jangan hanya mengupah sahaja sehingga tak faham apa itu BLOG, TWITTER dan FACEBOOK. Jadilah AHLI POLITIK yang update seperti CHEDET, NAJIB, ZUL, DRKHIR, ANWAR, LKS, CSL dan lain-lain (rasanya ramai ADUN dan MP PAKATAN berbanding BARISAN menjadi penulis blog yang aktif)

JOOM JOIN DAN FOLLOW TWITTER @ HTTP://TWITTER.COM/DENAIHATI DAN FACEBOOK @ HTTP://FACEBOOK.COM/DENAIHATI

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP