Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Monday, August 3, 2009

Demonstrasi Jalanan: Luahan RAKYAT BIASA yang tak Fanatik

Komen di entri Demonstrasi PAS atau PAKATAN :

Bodohnya orang orang Melayu yg berdemo ni...Dari gambar yg ditunjuk..hampir 100% melayu...sedihnya...Yang pergi berdemo tu untuk apa? Ada ke nampak ke bangsa bukan melayu berarak berdemo macam ornag bodoh?

Bila bangsa lain kata Melayu malas kita marah..bila budak Melayu susah nak dapat kerja sebab tak pandai cakap English and result cukup makan kita pandai melenting..

tapi ini la buktinya kenapa bangsa lain malas nak ambik budak Melayu kerja...budak Melayu mmg suka pada benda benda yg tak berfaedah dan membuang masa...

Pada yg masih student bukan ke sepatutnya anda berada di kolej belajar dan mentelaah buku untuk mendapat result yg bagus...pada yg bekerja bukan ke sepatutnya sedang bekerja dipejabat

Bodoh nya orang Melayu...sudah >50 tahun merdeka orang Melayu masih lagi ketinggalan sebab mmg suka kepada benda benda yg melalaikan dan tak berfaedah antaranya macam berdemo ni...

Kalau suruh pergi belajar, tuition, sekolah, kuliah, mengulangkaji pelajaran...semuanya malas..tapi cuba kalau suruh pergi demo, berarak, pergi konsert, pergi melalak kat stadium bola, merempit, disko, main gitar tepi jalan, hisap dadah..laju aje...

ni la bangsa Melayu...memang bangsa yg layu

sedih cukup sedih..sedarlah wahai Melayu yg berdemo sekelian...korang ni diperguna oleh orang buakn melayu...untuk agenda mereka sendiri...

Akhir kata pada melayu melayu yg berdemo ni, Cuba tengok video ni..buat iktibar...

http://www.youtube.com/watch?v=RgRqo5PuhPM

Komen MSO : Sesungguhnya tunjuk perasaan adalah senjata dan strategi baru demokrasi yang digunakan pembangkang tanpa perlu mengambil kira apakah tektik dan strategi itu menyusahkan orang lain atau sebaliknya. Bagi saya, seperti saya katakan, pun begitu adalah baik bagi Pakatan membuat kaji dan penyelidikan berhubung tindakan ini apakah ia menguntungkan ataupun memberi kesan negatif kepada persepsi rakyat umum terhadap tindakan itu. Adalah dibimbang tunjuk perasaan yang entah-entah menyebabkan rakyat akan muat kepada Pakatan.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP