Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Monday, December 14, 2009

AnWAR bodek Nik Aziz untuk tutup kes LIWAT???

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi amaran kepada sesiapa sahaja yang cuba menyentuh Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan mendapat tentangan hebat daripada ratusan ribu rakyat yang menyokong beliau.

Menurut Anwar lagi dalam isu yang menyentuh kedudukan Nik Aziz sebagai Menteri Besar dan keupayaan beliau mentadbir negeri Kelantan tidak harus dipertikaikan oleh Umno dan Barisan Nasional.
“Saya ingatkan kepada semua sekiranya Tuan Guru, Datuk Nik Aziz disentuh oleh mereka kita tidak akan teragak-agak untuk bangun bukan saja daripada Kelantan malah Kedah dan seluruh negara akan turut sama mempertahankan Tuan Guru kita.

“Jika isu royalti minyak yang sememangnya perlu diberikan kepada Kelantan mereka nafikan. Kemudian isu untuk mengerjakan haji ke Baitullah untuk beribadat pun mereka pertikaikan terhadap Menteri Besar Kelantan.

“Apakah kita mahu biarkan lagi mereka yang tidak tahu menilai dan membezakan antara rasuah dan ibadah ini berterusan mencelarukan masyarakat.

“Sudah pasti tidak. Oleh kerana itu kita tunjukkan sokongan kita dengan memberi pengajaran kepada Umno dan Barisan Nasional dengan menolak kepimpinan mereka,” katanya.
Kenyataan Anwar itu disambut dengan tepukan gemuruh daripada ribuan hadirin yang membanjiri Stadium Mini Keladi tersebut.

Dalam ucapan tersebut Anwar juga membidas tindakan media arus perdana yang sengaja memutarbelitkan fakta dengan tidak menceritakan keadaan sebenar yang berlaku.

“Apa yang berlaku tidak dinyatakan dengan benar oleh media mereka.Bagi mereka berita yang sememangnya benar tetapi tidak menyebelahi mereka tidak akan menjadi laporan utama.
“Tetapi sekiranya berita tersebut walaupun kecil tetapi dapat mereka sensasikan maka itu akan menjadi tajuk utama mereka.”

Anwar berkata demikian semasa melancarkan ceramah tanpa henti selama 40 hari seluruh negara anjuran PKR yang telah diadakan di Stadium Mini Keladi, Klang Lama, Kulim.

Turut hadir ialah Datuk Seri Nizar Jamaluddin, Tian Chua, Ahli Parlimen Padang Serai, N.Gobalakrishnan, Pengerusi PKR Kedah, Ahmad Kassim, Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Caves, Amiruddin Shaari. Ahli Parlimen Kulim- Bandar Bharu, Zulkifly Noordin dan kepimpinan Pakatan Rakyat Kedah dan Pulau Pinang.

Sumber @ http://anwaribrahimblog.com/2009/12/14/siapa-sentuh-tok-guru-nik-aziz-akan-dapat-tentangan-anwar/

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

3 comments:

adf55650 December 14, 2009 at 9:51 AM  

Setakat die bodek Nik Aziz tak pe le.
Jangan die liwat sudah la. Kesian orang tue tu.

Anonymous,  December 14, 2009 at 10:08 AM  

kalau nik aziz dok bela sgt anuwar tutak pa..sbb dia akan keluar apa jua fatwa utk selamatkan anuwar..apa yg kita tahu saiful bersumpah..kalau tak betul,,dia dan kelurga keturunaan akan di laknat allah swt..INGAT DIA SANGGUP..jd SANGGUP TAK pak nik aziz n penyokong2 anuwar yg dok bela sgt,yg dok kata fitnah terima laknat atau bala dr allah s.w.t.?aku nk diaorag beri jawapan..sbb saiful SANGGUP.....mafia

Unknown December 14, 2009 at 1:47 PM  

SLM BRO..SKRG DIA DH PANAS BONTOT SBB SBLUM NI DIA ADA KES TERLEPAS CKP KUTUK GENG2 PAS DAN DAP YG TAK AMIK KISAH BILA RAMAI YB DAN AHLI PKR ANGKAT KAKI. SKRG DIA TERPAKSA LA KAVER BONTOT DIA BALIK DGN KENYATAAN MEMBODEK DIA TU KEHKEHKEH

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP