Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Monday, November 16, 2009

NIZAR TERKINI : KENAPA NIK AZIZ TAK BOLEH AMBIL RASUH WALAU RM1.

Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyelar sikap pemuda Umno dan pihak tertentu yang menggesa Menteri Besar Kelantan disiasat kerana terlibat dengan rasuah berhubung isu penajaan haji.

Bercakap di dewan rakyat hari ini, Anwar memberitahu banyak lagi kes-kes rasuah membabitkan pemimpin Umno Barisan Nasional dengan nilai yang lebih besar tetapi sayap Umno itu hanya berdiam sahaja.

Namun apabila membabitkan pemimpin pembangkang ujarnya, pemuda Umno terus lantang bersuara seolah olah merekalah yang konsisten menjuarai isu rasuah.

"Untuk pemuda-pemuda Umno, dengan kekayaan sedemikian, cara angkuh dan takabur, menyerang tok guru (Nik Abdul Aziz) itu sebagai perasuah, patut letak jawatan.

"Tan Sri Yang Dipertua...kita cakap soal melayu, ketuanan melayu, harapan melayu....bangsa apa ini yang boleh menghina seorang pemimpin," katanya di dewan rakyat hari ini.

Beliau yang turut mendedahkan beberapa bukti kes rasuah berprofil tinggi dalam kerajaan siang tadi juga berpendapat adalah sangat tidak tepat untuk mana-mana pihak menyerang individu seperti Nik Abdul Aziz sebagai perasuah sedangkan perasuah besar lain dipencilkan.

"Saya belum tahu, sejak saya terlibat dalam politik (tahun) 1982 atau sebelumnya, seorang tokoh politik yang ada jawatan besar yang hidupnya sederhana seperti Tuan Guru Nik Aziz.

"Kalau orang macam itu pun diserbu, diaibkan dan diserang sebagai perasuah, mengapa lepaskan semua perasuah-perasuah besar lain.

Semalam, Pemuda Umno Kelantan menyerahkan memorandum kepada SPRM mendesak siasatan dijalankan dan meminta Nik Abdul Aziz meletak jawatan sebagai menteri besar.

Selain pemuda Umno, Anwar turut membidas tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dilihat bertindak atas arahan politik dan memfokuskan tokoh tertentu khususnya pimpinan pembangkang.

Perkara itu katanya kini menjadi pengetahuan umum dengan beberpa tindakan SPRM yang dilihat sangat obses terhadap pimpinan Pakatan Rakyat.

"SPRM ambil tindakan atas arahan politik, kerana menuju kepada tokoh-tokoh tertentu untuk pertikai kredibiliti masing-masing.

"Kalau tokoh melayu muslim begini pun diserang, ini apa nak jadi pada negara," tegasnya.

Sumber @ http://www.harakahdaily.net.

KOMEN : NIK AZIZ PAKAI BAJU ULAMA WALAU SEKECIL MANA PUN RASUAH NYA PASTI ADA BEZANYA DENGAN ORANG KEBANYAKKAN.

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

3 comments:

YANG GAMBI November 16, 2009 at 10:03 PM  

Salam bro, kawan tertarik dengan ungkapan munafik Anwar;

"Tan Sri Yang Dipertua...kita cakap soal melayu, ketuanan melayu, harapan melayu....bangsa apa ini yang boleh menghina seorang pemimpin,"

Anwar lupa ke ? siapa yang mengajar anak-anak muda pembangkang menghina kepimpinan UMNO, mencerca serta mengambarkan yang bukan-bukan kepada mereka.

Apakah kerana Nik Aziz bergelar tok guru maka tajaan haji tidak boleh di anggap 'rasuah' ?

Ini pembelit dan pengkhianat bangsa Melayu yang bercakap soal ketuanan Melayu.... piiiiiiiiirah..........

denaihati November 16, 2009 at 10:38 PM  

Tajaan itu tidak dianggap Rasuah sekiranya Nik Aziz bukan orang politik....100% Ulama...

zullina November 17, 2009 at 3:55 PM  

Kirim Salam buat YANG GAMBI,

Kau ni Bangang ke apa, sama bangang macam si budak Untuk Malay No Otak tu, kalau ada orang nak sedekahkan perbelajaan untuk mak bapak kau gi naik Haji pun kau tak terima juga ke ...nak harapkan kau yang hantar aku rasa sampe khiamat la tak merasa nak gi

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP