Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Friday, October 30, 2009

TERKINI HUSAM setuju kerjasama dengan UMNO

 Tertarik dengan isu terkini yang dibawa oleh MSO di FaceBook nya.

Mohd Sayuti Omar Mohd Sayuti Omar Husam Musa telah mencadangkan supaya Adun UBN dilantik jadi timbalan pengerusi Exco. Pada saya satu cadangan yang baik. Kalau cadangan itu menjadi realiti apakah itu bukan 'kerjasama' Pas dan Umno? Bagiamana kita hendak bezakan kerjasama ini dengan UG yang dicadangkan Abdul Hadi Awang? Mungkin ahli FB saya ada idea dan pandangan tersendiri dalam hal ini. Salam Jumaat MSO.


 


Respond :

Aisy Rayyan
Pak MSO:Husam bijak...bijak utk menyembunyikan diri...UG sebenarnya telah dipersetujui oleh semua kepimpinan PAS dalam satu mesyuarat...hanya TGNA tidak hadir..cadangan tersebut asas kepada UG sebenarnya..
Nizam Hameed
mungkin HUSAM nak test kot, UG secara kecil2lan, kalau berjaya boleh bawa kepada kerajaan persekutuan. Elok juga idea nie, buat secara kecil, jika berjaya bawa formula ini kepada yang lebih besar.... sekiranya ada kelemahan boleh diperbaiki...
Azam Yaacob
sy tak berpandangan mcm tu. Sebelum ni pas banyak mengkritik UBN kerana tidak melibatkan pembangkang dalam sesuatu agensi seperti dilakukan noh omar. pas juga mengkritik KADA kerana kuota 2 kerusi untuk kerajaan negeri tidak diberikan.

Jadi langkah begini boleh dikatakan sebagai langkah awal dalam good governans, dalam kerajaan sepatutnya semua orang perlu melibatkan diri demi rakyat. mungkin UBN pun malu-malu nak join cadangan ni, sebab mereka selalu menyisihkan pas/pembangkang.
E-dan Razidan
tuan mso, jawatan timb exco kan jawatan dalam gov. bukan dalam parti. rasa tak timbul UG untuk diwujud sini. lagipun nik aziz dan vp pas pun kata diorg perlu hubungan G2G dgn federal gov. bukannya masuk UMNO. lagipun langkah ni pun gov penang pun ada buat nak melantik ahli umno dan gerakan dalam syarikat kerajaan. cuma umno skrg ni yang pening tak tahu bezakan mana kerajaan dan parti. duit kerajaan abis digunakan untuk kepentiangan mereka.
 
Jika ANDA nak melontarkan cadangan sila @ FaceBook/MSO.

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP