Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Wednesday, October 7, 2009

Bagan Pinang : SPRM tak PATUT turunkan POSTER BN

PAS telah membuat laporan polis kepada SPR berkenaan banner dan papan tanda yang dianggap provokasi. Komplen PAS dilayani SPR dengan menurunkan beberapa banner dan papantanda.

Walaupun banner yang diturunkan agak tidak sangat menimbulkan provokasi sangat, BN menerima kuasa SPR untuk turunkan tanpa bantahan.Menurut portal akhbar pembangkang yang dibiayai George Soros, Malaysiakini.com, gangster DAP Ronnie Liu menahan pihak anggota penguatkuasa MPPD untuk menurunkan papan tanda yang provokasi yang ada slogan ‘BN Zalim' di Batu 9, Telok Kemang.

Papantanda itu menggunakan isu kematian Teoh Beng Hock dan A. Kugan dan berbau perkauman. Pegawai SPR cuba menasihatinya supaya menurunkan kerana mesej 'BN Zalim' atau 'BN tidak zalim' didakwa bersifat provokatif dan menyinggung perasaan.
Ronnie anggap ianya ianya "cuma pandangan politik" dan boleh "boleh diperdebatkan." Katanya, "Kalau pengundi setuju, dia akan setuju. Kalau dia tidak setuju, dia takkan undi kita."

Jadi betullah kalau nak disimpulkan, DAP mempolitikkan kes Kugan dan Teoh Beng Hock tanpa mengira fakta yang benar atau tidak asal boleh didebatkan untuk dipesongkan supaya pengundi pemihak pada mereka.

Baca seterusnya laporan akhbar Yahudi yang menyokong PAS, Malaysiakini.com di sini

Sumber @ http://www.pisau.net/2009/10/n31-bagan-pinang-turunkan-banner-fitnah.html

KOMEN : SPRM NI SOKONG PAKATAN KE??

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP