Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Sunday, October 4, 2009

Bagan Pinang : Penyokong Dan Pimpinan PAS tak suka Zulkefly Dicalonkan Di Bagan Pinang?

3 Oktober 2009 adalah hari penamaan calun untuk Pilihanraya Kecil di Bagan Pinang. Bagi pihak Barisan Nasional, calunnya jelas ada Tan Sri Isa Samad. Pengumuman calun menarik lebih dari 10,000 orang pada Isnin lepas.

Hari malamnya PAS pun turut mengumumkan calun mereka, ia-itu Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan yang bernama Zulkifli Omar. Zulkifli pernah bertanding tiga kali untuk ADUN Lenggeng. Pasti isu yang bakal berlegar terhadap Zulkifli adalah isu bukan anak tempatan.Ada pihak menyatakan keperibadian Zulkifli bukan seorang yang sesuai untuk jadi wakil rakyat. Zulkifli dan pengundi Bagan Pinang bakal menghadapi masaalah untuk berurus dengan kawasan yang dia tidak kenal. Ini tentu memberi kelebihan kepada anak jati dan bekas Menteri Besar dari Bagan Pinang, Isa Samad.


Menari-menarikah apa, Zulkifli dengan Lim Kit Siang?

Menurut maklumat dari Bagan Pinang, ada suara-suara protes terhadap pencalunan Zulkifli Omar. Ada pihak-pihak dalam PKR tidak puashati dengan Zulkifli walaupun dia mendapat perkenankan Anwar Ibrahim.

Mereka agak kecewa dengan kesungguhan Zulkifli sebagai calun. Dia telah dua malam tidak menghadhirkan diri untuk ceramah.

Ahli-ahli PKR yang agak aggresif dalam berkempen telah mahukan seorang ahli PKR bernama Shahruddin untuk bertanding sebagai bebas. Ada pihak menganggap ini sebagai cuba memecahkan undi Melayu tetapi ia juga boleh memecahkan undi Pakatan Rakyat.

Shahruddin adalah orang Dato Kamarul Baharin Abas, wakil rakyat Telok Kemang dan kawan rapat Anwar Irahim di MCKK. Adakah Kamarul juga tidak puashati dengan Zulkifli pilihan Anwar?

Sementara itu, ada ura-ura PAS akan menukarkan calun pada saat terakhir kepada bekas calun Bagan Pinang, Haji Ramli bin Ismail. Ramli yang berasal dari Kelantan adalah bekas tentera yang telah menetap lama di Port Dickson setelah bersara. Dia kini tinggal di Bandar Spring Hill.

Kehadhirannya semasa pilihanraya umum lepas dapat memperolehkan PAS undi tentera sebanyak 1,600. Pakatan Rakyat begitu yakin sekali mereka boleh meningkatkan undi tentera. Ini yang menimbulkan desakan diletak kembali Haji Ramli.

Disamping itu, ada pihak dalam PAS Lenggeng juga menyuarakan tidak senang hati dengan Zulkifli kerana telah pergi ke kawasan yang bukan kawasannya padahal dikawasannya di Lenggeng dia sendiri kalah tiga kali.Sumber @ http://neutraldaily.blogspot.com/2009/10/penyokong-dan-pimpinan-pas-tak-suka.html

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

0 comments:

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP