Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Wednesday, August 5, 2009

ASTRO SUKAN : RM12 caj tambahan MELAMPAU TU!!!

Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini melahirkan rasa kurang senang terhadap tindakan Astro mengenakan bayaran tambahan RM12 sebulan untuk pakej sukan Astro melalui bil bulan ini.
Presiden Persatuan Pengguna Islam Malaysia, Datuk Dr. Maamor Osman berkata, kerajaan perlu meneliti semula syarat dan terma yang telah diberikan kepada Astro supaya syarikat televisyen berbayar itu tidak mengaut keuntungan tanpa memikirkan bebanan kepada pelanggan.

“ Astro sepatutnya menjalankan tanggungjawab sosial korporat mereka kerana rancangan sukan adalah satu daripada cara untuk menggalakkan masyarakat menjalani gaya hidup sihat,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata bagi penggemar rancangan sukan pula mereka tiada pilihan lain untuk menyaksikan program sukan di peringkat antarabangsa dengan cepat melainkan dengan melanggan pakej sukan di Astro.Untuk itu, Dr Maamor mencadangkan supaya stesyen televisyen kerajaan menyiarkan lebih banyak rancangan sukan di peringkat antarabangsa supaya masyarakat tidak terlalu bergantung kepada Astro.

KOMEN : BARU BERANGAN-RANGAN NAK TENGOK RANALDO MAIN DENGA TEAM BARU...MACAN NI GAYANYA NAK KENA BOIKOT ASTRO NI....

Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

2 comments:

ajijasin August 5, 2009 at 10:55 PM  

salam alaikum...

aku memang naik angin dgn astro sekarang ni!!!
sampai RM12/= dia org naikkn bil!!!
mencekik darah betul!!!
kalao dok tambah 'channel' sukan tu satu hal jugak!!!
ni...
banyak tu jugak 'CHANNEL' NYE!!!
RANCANGAN SUKAN PUN NTAH HAPA HAPA!!

KEPALA BAPAK DIA!!!

INGAT ORG CAP DUIT APA!!!
INGAT RM12/= TU MACAM RM1.20 KE!!!

MINTAK BAPAK MENTERI PENERANGAN KOMUNIKASI!!!
AMEK PERHATIAN!!!!!

ALLLOOOOOOOOO YB DATUK SERI
TOLONG AMEK PERHATIAN SIKIT!!!!

che_wan August 6, 2009 at 1:00 AM  

Salam.

Aku baru saja terminated channel sukan aku di astro. Ganti dengan channel kartun untuk anak2 aku lagi bagus.

Nanti kalau ada game bagus2, lagi baik pi join member kat kedai nasi kandaq.

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP