Blog Widget by LinkWithin

leaderboard denaihati Banner

JAWATAN KOSONG: Pekerja Dirumah Diperlukan

Tuesday, June 30, 2009

Kes Liwat AnWAR : GAGAL GUGURKAN KES

Petikan Blog X-PKR :

Realitinya, AnWAR gusar berhadapan kesnya kali ini. Dulu semasa kesnya heboh disiasat, beliau masih berjawatan no. 2 dalam kerajaan. Beliau masih punya kuasa mengarah jabatan berkaitan agar mencari saksi untuk berunding. Azizan yang mendakwa diliwat, masih mudah dihubungi oleh AnWAR. Azizan juga tidak pernah menjawab apa juga kenyataan AnWAR serta hanya menurut apa jua kata peguam.

Kini, beliau tidak boleh menyalahguna kuasa kerajaan, mengarah jabatan berkaitan berbuat itu dan ini sesuka hatinya. Kerana terdesak dengan situasi ini, beliau mengguna saluran mahkamah (yg beliau sendiri tidak percaya) untuk meminta bukti ASAL dari pendakwa, sesuatu yang beliau sendiri tahu tidak akan memperolehinya. Tindakan ini hanya mahu melebarkan persepsi pendakwa punya konspirasi terhadapnya.

Sebaik saja memperolehi sebahagian bukti yang dipintanya, beliau tanpa berlengah mendakwa dirinya tidak bersalah. Perlu diingat, beliau hanya memperolehi sebahagian salinan laporan bukti, beliau tidak memperolehi laporan ujian makmal (kesan DNA), rakaman CCTV yang bakal membutikan beliau memang berada di situ pada tarikh yang disebutkan. Kita pasti pihak pendakwaan tidak akan memberi kesemuanya kerana tidak mahu terperangkap dengan mainan AnWAR yang mahu 'mengotorkan' imej pasukan pendakwa.

Lantaran itu, AnWAR cuba taktik lain dengan cubaan menggugurkan kes beliau. Persepsi yang beliau tonjolkan hanyalah jika permohonan beliau gagal, konon memang wujud konspirasi. 'Tape' lama cetaka baru telah mula didendang AnWAR dengan menyamakan kes terkini seperti 1998. Sebagai pendokong prinsip keadilan kononnya, AnWAR harus punya kekuatan berhadapan dengan Saiful Bukhari dan berlawan dengannya di mahkamah. AnWAR harus memberi peluang Saiful mengemukakan bukti berkaitan apa yang didakwanya. Apakah AnWAR takut berhadapan dengan Saiful?

Petikan Thestar :

The Court of Appeal has granted Datuk Seri Anwar Ibrahim a stay of execution against all proceedings in the High Court until it makes a decision on his appeal against the transfer order of his sodomy case.

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

1 comments:

daenix July 18, 2009 at 6:03 PM  

aku pun tak kata yg anwar btol 100%

tapi 2 laporan perubatan dari hospital menyatakan saiful tidak diliwat.

sesiapa sahaja yang ade otak, akan merasakan ianya cuma pakatan jahat sesetengah pihak sahaja.

kajian kes terdahulu memang sangat penting dlm court, terutamanya anwar sndr sudah ade track record yang kurang baik, tapi current case membuktikan ia hanya dakwaan saiful semata2 tanpa disokong dengan laporan perubatan.

mari kite tgk ape kesudahan sandiwara bodoh ni. tapi yang pasti, malaysia akan menghadapi gelombang reformasi yang jauh lebih hebat dari 1998 jika anwar masih disabitkan bersalah juga (walaupun tiada laporan hospital menyatakan saiful diliwat)

Yang Terbuku Di Hati

YB dan x-YB

Minda Bebas

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP